petak, 7. prosinca 2012.

2012.


Obožavam inspirativne ljude. Znate one hodajuće enciklopedije trivije. Stručnjake u svom području. Ljude koji rade što vole i to im izbija iz svake pore dok sa svima dijele svoju strast, a pri tome ni u jednom trenu nisu prepotentni.

Volim kućna druženja s puno takvih stvari uz vino i domaći džem od šljive sa samo malo ruma i cimeta.

Volim kad ne moram objašnjavati svoje aluzije ili otkuda znam i zašto me zanima onaj nedavni incident u NATO-u. Kad mi netko da korisnu preporuku za pisanje projekta ili pošalje mail s besplatnom radionicom na temu koja mi je mrak.

Volim što uskoro idem još malo probijati svoje granice s forum teatrom. Volim forum teatar kao takav, a volim i konstelacije iako sam inače vrlo pragmatična osoba.

Volim svoje srednjoškolce koji su izveli dva genijalna projekta uz moju minimalnu i čisto logističku pomoć. Volim i svoje male kikače koji su neki dan samnom gradili svjetska čuda od čačkalica i glinamola. Popravili su jedan baš gadan dan. Uz moje cure i neplanirani nikadnisam u novom standardnom bircu.

Volim svoju novu zimsku jaknu, debele crvene zimske rukavice i plavu Niveu u tubi. Crni čaj s malo mlijeka (još uvijek i sve više).

Volim kad kapnu neplanirani novci, pogotovo kad ih odmah otpišem za projekt putovanje. Volim što oko sebe imam ljude s kojima mogu putovati kao beskućnik, samo s ručnom prtljagom i bez plana o noćenju u hostelu na mjestu prespajanja. Volim Spotted by Locals koji mi je rekao gdje zato možemo zujati do 5 ujutro. 

Volim što još uvijek idem glavom kroz zid za stvari u koje vjerujem koliko god apstraktne i u tom trenu nevažne bile. Imam čitav život biti razumna i odrasla.

Volim i Bubleove božićne obrade. Ove godine me Božić puca više nego zadnjih 5 godina combined.

Volim ovu godinu, onako generalno. Ostat će zapamćena kao jedna od najljepših, bitnijih, zabavnijih... :)