utorak, 24. prosinca 2013.

praznični bookmas/bookathon.

Danas praznično putujem. S godinama stvarno sve manje posjećujem homeland :D i od početnih jednom tjedno, odlasci su se sveli na 3-4 puta godišnje. Da se mene pita tko zna bismo li uopće išli, sve me to nekako smete i izbaci s kursa. Ono što mi je u toj priči ipak super je da sam pred svaki put toliko nervozna i nevoljka, a uvijek mi bude lijepo i opuštajuće i ugodno i... Meh. Svi koji putujete znate o čemu pričam ;)

Ove godine sam odlučila da neću nositi laptop za kasnonoćne serije i filmove, već hrpu knjiga i napraviti bookathon - pročitaj koliko možeš i stigneš. Imam pravo na jednu torbu u autu, a budući da je ionako uvijek poluprazna (jer u najboljem slučaju računam s par kava i bizarnim badnjačkim izlaskom za koji ću, što god da obučem, biti neprikladna pa mi je tako svejedno) - napunit ću ju knjigama :3


Larssona trebam dovršiti, Mottea sam planirala čitati iza, Parfem je G.-in i želim joj ga vratiti, Wolfyja sam odlučna pročitati već neko vrijeme, a nikako da... Možda ponesem i Duži put do dna, zadnji put sam ga čitala ima nekih... 7-8 godina? Jel to moguće? Vidjet ćemo.

Osim toga, mp3 ću nafilati sinoćnjim otkrićem -


Vrijeme je za country ljudi, vrijeme je za country. Što rijetko kad sluti na dobro ;)

ponedjeljak, 23. prosinca 2013.

all the feels (!): Celeste & Jesse Forever

Scena - ja, usred noći, bez ičega za raditi, a wide awake. Ogromna šalica kave oko 10-11 je kumovala tome, nećemo se lagati. Sjetim se kako sam s D. neki dan pričala o Celeste & Jesse Forever i kako joj se svidio. Pogledala ga je jer sam ju baš ja neki dan pitala je li i što misli...


Celeste & Jesse Forever je jedna od onih indie romkom drama zbog kojih s knedlom u grlu požderete 3-4 kolačića usred noći. Ili samo sjedite i s pekmezastim izrazom lica mislite kako je ovo tužno. I lijepo i istinito i tužno. I tužno. I da vam trebaju kolačići. I možda još kave.


Tehnikalije - film je snimljen 2012 i ima awesome soundtrack. Priča se vrti oko Caleste i Jesseja - para koji se razvodi nakon nekoliko godina braka jer je ona skockana i career driven, a on... nije. I dalje su BFFs, druže se, žive skupa i manje više se ponašaju kao da su u braku, ali, jel, nisu. I time izluđuju sve oko sebe.

Oko 30. minute događa se neočekivani twist gdje Jesse dolazi s pričom da je njegova one night stand Belgijanka trudna. I tu priča kreće.

Onako kako Like Crazy stvarno govori o LDR, tako ovaj film stvarno govori o... ne znam, onim pomalo šupčinskim stranama veze i životnim zajebima. #onokad Zaključiš da si bolji od partnera i možeš ti bolje i prekineš i dalje bi, ali dok ne upoznaš nekog drugog držiš si ga blizu i ne želiš baš da i on krene dalje. O kritičnoj nezrelosti oko 30-e, mokrim krpama po glavi i ozbiljnosti kad jedva da znaš što riječ znači. O tome kako je moguće imati genijalnu osobu i najboljeg prijatelja uz sebe i to a) ne prepoznati, b) jednostavno biti svjestan da si u k*, al to nije to. I tako. Ima toga.

Dobar je film, pogledajte ;)

subota, 21. prosinca 2013.

preporuka: Solange - True (2012)

Jes, pričam o Bijonsačinoj mlađoj i daleko manje poznatoj, a barem jednako (dare I say, više?) talentiranoj sestri. Ovaj EP iz 2012 je njen prvi uradak nakon prelaska u manju izdavačku kuću gdje je počela raditi... pa... bolju glazbu?


Sam album traje kojih pola sata i izdan je kao priprema za LP kojeg osobno s nestrpljenjem iščekujem. Na Pitchforku (s kojim se većinom na kraju ipak složim) pobrala je solidnih 7.8, a ja ga trenutno vrtim na repeatu dok se probijam kroz ovu maglu koja nas prati. I sunce, ne diskriminiram ;)



Dobra je, poslušajte, javite!






srijeda, 18. prosinca 2013.

recenzija: BIOBAZA bauty - blagi gel za umivanje

Pred kojih mjesec-dva našla sam se u Kozmu  u Branimir centru. Čekala sam J. s kojom sam trebala na cugu i, naravno, otišla pronjuškati koji bih idući gel za umivanje mogla koristiti. Izašla sam 40kn lakša i s Biobazom u rukama.


Deklaracija tvrdi da se radi o blagom (kamilica), a učinkovitom gelu koji skida šminku i poboljšava izgled kože (cink) bez da isušuje. Dolazi u plastičnoj bočici od 200ml s čepom na potisak, a sam gel je proziran i nešto rjeđe konzistencije.


Što se učinka tiče - o poboljšanom izgledu kože ne bih jer, iako ga primjećujem, možda je do kombinacije proizvoda, godišnjeg doba (kad se koža manje masti i generalno reagira), konstelacije planeta i tako :)

Proizvod uistinu jest vrlo blag i ne isušuje. Potrebno ga je vrlo malo da savršeno skine sve, ali baš sve tragove šminke, uključujući tuš i maskaru. Mesni je osobno ovo potpuno iznenađenje i najveće oduševljenje. Ukoliko ste u fazi da vam se ne petlja po licu te ste za gel-tonik-kremica kombinaciju - najtoplije preporuke! Preporuke čak i ako niste - gel je fantastičan i mislim da će se u mojoj kupaonici zadržati neko vrijeme!

Jeste li ga probali? Vaši dojmovi?


subota, 14. prosinca 2013.

4.

Ne znam u kojoj ste vi fazi, ali mene je ova magla totalno uljuljkala u neko čudno stanje svijesti u kojem pretjerano razmišljam o blenderima i značenju kupovine jednog za vezu. Nije to sad bitno, bitno je -


Kad te netko, koga vidiš par puta godišnje u formalnom iako vrlo opuštenom okruženju, u jednom trenu slušao i zapamtio rečeno i za SS poklončić se potrudi nabaviti it nešto što stvarno jako voliš :)


Mirisi naranče i kokosa i staklenka sreće. Kad je period loš, vrijeme je za poseban fokus na ono pozitivno u životu. Prihvaćanje negativnog, shvaćanja da rješenja više nisu brza i jednostavna i da jedino što se može je biti strpljiv. Poseban trening za ovakve kao što sam ja ;)


Strpiti se puno je lakše ušarenjen u uzorke i s debelom vunenom vestom na sebi.


Knjigom i kavom u rukama. Rhyem u ušima, sa zapaljenim svjećicama na stolu i čokoladom uz njih.


I podsjetnicima.

utorak, 10. prosinca 2013.

5 - top filmovi godine!

Vrijeme je racapova i ja ću, u želji da zanemarim koliko je ova 2013. ustvari teška bila, pisati o veselim stvarima. Za početak, o svojih 5 najdražih filmova godine - ne nužno izdanih, već odgledanih.



Jebeno prekrasan i prepozitivan film. All the FEELS! Nemam što pretjerano za pričati jer vjerujem da ste ga svi već pogledali, ali ako niste - trkom! Svaki hajp i vrh ljestvice je opravdan jer toliko feelgooda već dugo nisam osjetila :)



Uvijek me oduševi pogledati film koji izgleda onako kako svijet izgleda u mojoj glavi :D Treba li me to zabrinuti? Vjerojatno. Brine li me? Ne! Osim toga, imam blagi nedefinirani kraš na Ceru :3



Potpuno neočekivano oduševljenje :D Bizarno i zabavno i još jedan kraš (Jessie, bez brige :D) i Ema Stone! Oh Ema! I LittleMissSunshine koja je mala ja i Woody i zombiji i još malo svijeta kakav je u mojoj glavi -




Pisala sam već o ovom filmu, a i o tome koliko je Canet seksej. Jesam? Jesam. Hoće li me to zaustaviti da još jednom naglasim? Neće!


Seksi na crvenom tepihu.


I još jednom.


I u francuskom stajliš izdanju.


I dok pije vino.


I dok pati (ili kontemplira?) u šumi.


I dok pati usred poljupca.


I dok pati u krevetu.


I dok puši.

I... you get it :3

Ispričajte me, nisam si dečka dugo vidjela :D Idemo dalje!



Pisala sam i o njemu, pa neću opet. Pogledajte i Hannibal Rising. GG lep ko greh, to za ove kritične ko ja :D

Što ste vi od odgledanog voljeli ove godine?

četvrtak, 5. prosinca 2013.

7 - pan iliti potrošimeveć.

Sigurno vam je ovo svima poznato - par proizvoda tjednima i mjesecima razvlači vam se po policama i ladicama jer vam ili nisu posebno dobri ili ste ih se umorili ili ste kupili/dobili nešto novo... Tih par proizvoda se nakon nekog vremena počne činiti nepotrošivo, a vama je potpuno iracionalno zafitiljiti ih u smeće samo zato što ih ne koristite. Nije ovo slučaj sa svime s ove liste - neke stvari su mi dobre, ali jednostavno sad već predugo traju i vrijeme je da ih maknem s dnevnog reda.


Kruti maslac za tijelo - jako se osjeti kakao - ali onaj pravi, jaki, ne onaj slatkasti. Naporan je za korištenje jer je u formi pločice (zapravo kuglofa :D) za masažu, ali sam odlučna potrošiti ga ove zime.

A-Derma losion za tijelo - jako dobar, bez mirisa, tekuć i razmaziv, a njegujuć. Jednostavno predugo traje i došlo je vrijeme da ga se riješim.

Nivea krema u tubici - imam ju od prošlog prosinca jer zaštitnu kremu trebam samo zimi. Razrezala sam tubu i sad je u posudici - mazat ću tijelo ili, ako bude premasna, stopala.

Afrodita krema za ruke s kamilicom - najgora, ali NAJGORA krema za ruke u svemiru - masna i teška, prilično neugodnog mirisa. Kao losion za tijelo funkcionira SAVRŠENO + bonus point - brzo se troši ;) Sve kreme ću potrošiti na tijelo jer ih se jedino tako mogu ekspresno riješiti.

L'Occitane mini losion Jasmin&Bergamote - začuđujuće ugodnog mirisa (neusporedivo blaži u odnosu na parfem), bit će mi ga gušt potrošiti.

Estee Lauder Beutiful mini EDP - vrlo oldskul, ali meni drag parefm. Volim te jake, zagušljive i oštre mirise, kad ih nosim osjećam se snažnije i uspješnije nego što zbilja jesam :D

Givenchy Eaudemoiselle EDT - patim se s ovim čudom zadnje 2 godine! Kad sam ga prvi put probala, pred neke 3, činio mi se jako ugodan, svaidjela mi se ta oštra ruža. U zadnje vrijeme mi je varirao između odbojnog i mučninoizazivajućeg, pa sam objeručke prihvatila ovaj vremenski prozor u kojem je nekako svjež i trošim ga nemilice - do kraja, nadam se.  

Koji su vaši nepotrošivi proizvodi? Jeste li ih već zamrzili? :D

utorak, 3. prosinca 2013.

1 - tjedan SHS-a.

Pred neko vrijeme imala sam interesantnu raspravu s frendicom o našim različitim navikama kupovanja po SHS-ovima. Ona na takvim mjestima kupuje bizarne i smiješne stvari za koje nitko nebi dao više od tih 30-ak kuna. Treši majičice tako završe na 80's izlascima, a dedasti džemperi na Halloween tulumima. Ja, s druge strane, kupujem obične stvari koje nosim uvijek i svugdje. Budući da ona smatra da se u SHS-u ne može svakodnevno obući, izazvala me da se tjedan dana oblačim sama u svoje second hand ulove - bili to dućani, razni sajtovi ili stvari proslijeđene od frendica. Ono što je čitavu stvar učinilo interesantnijom - SHS stvari morala sam nositi svugdje. Od kave ili radionice s klincima do razgovora za posao.


Broj komada nije bio ograničen, ali ja sam ga svela (ili proširila, kako se već uzme :D) na ovo. Dvoje hlača - tamne traperice i uske cargo hlače. Jedna bijela majica i jedna crna košulja, dvije dulje veste - ljubičsta i prugsta, jedan kričavi kardigan i jedan bež, kraći i deblji. Dodala sam i dvije marame.

Za početak dva no-brainera.


Crna košulja od jersey materijala (ovdje se fotić bori s crnom bojom na dnevnom svjetlu, košulja je super). Rukavi se podvrću, jako lijepo pada i doslovno ne traži ništa od dodataka. Nosila sam ju i na cargo hlače u neformalnom i tamne traperice u formalnijem izdanju (ne toliko formalnom da bih trebala nositi hlače, bez brige).
Ovo je i inače kombinacija za kojom često posežem kad ne znam što obući, kad sam u žurbi ili kad imam loš dan - jednostavno i udobno, a opet pristojno i kao da sam se potrudila.
Nisam ih nosila 2 dana za redom, bez brige :D


Dvije ležerne kombinacije - prva za druženje, druga za roditeljski + radionicu. Bilo mije bitno da ne dođem baš u pidžami, ali opet da mi je udobno i da se mogu normalno i neopterećeno kretati među klincima ili odraslim ljudima, alkoholom i igrama, gdje sam se već našla :D


Jedna večernja kava kad sam se pokušala oraspoložiti bojama (ne pretjerano uspješno) i jedan jako brz i zaposleni dan gdje sam se bavila klincem i trčala po burzi, mirovinskom, zdravstvenom i svim ostalim zavodima grada Zagreba.

Sve ove gornje dijelove bez problema bih nosila i na suprotni donji. OK, za kričavu vestu nisam baš sigurna, al sve drugo bi :D
Uz to, skužila sam da nisam uključila moju najdražu SHS stvar IKAD - moj blejzer! To dovoljno govori :D

Svaki dan sam se fotkala i slala izvještaje gdje je što kupljeno (nakon nekog vremena i koliko je koštalo, čisti sadizam :D). Kaže da sam zadovoljila, ali da imam sreće što toliko kupujem po SHS-ovima pa imam puno stvari. Ja sam nekako mislila da je to i poanta, pokazati koliko se effortlessly mogu obući svaki dan i za svaku priliku u odjeću za 20 kuna. Zadovoljna sam :3

Bonus, potpuno nevezano, al skroz premedeno -