nedjelja, 8. srpnja 2012.

ch-ch-ch-changes.

Uvidjela sam u zadnje vrijeme jednu stvar, a to je the power of letting go.

Ja sam mali kontrol frik. Volim biti pristojna i ugodna. Volim se držati nekih nepisanih pravila. Volim planove imati unaprijed i volim ih se držati. Otkazivanje me nervira, pogotovo otkazivanje u zadnji čas jer ako nešto pomuti moj savršeno satkani daily plan najebat će. A da bih ja nekome otkazala, hell no. Jer će to onda pomutiti njegov savršeno satkani plan.
I tako sam ja živjela u nekoj vrsti grča da se uvijek nešto mora, da je u planu, da ću nekoga razočarati ili nedajbože uvrijediti i povrijediti...


Suprajzingli, u jednom trenu sam potpuno izgubila kapacitet za to. Volim ljudima reći da je to početak moje besramne faze, jer tako ona izgleda za mene. One kad radim što i kad ja hoću, što bez pardona tražim što mi treba i što se više ne bojim reći što mi smeta. 

Ono što me iznenadilo je činjenica da se stvari puno lakše razvijaju kad ih pustiš nego forsiraš i kontroliraš u razvoju. To je nekako bilo protivno svemu u što sam vjerovala jer ono - ne dopusti da se stvari dogode tebi, dogodi se ti njima bila mi je životna mantra i to. E pa sranje.

U zadnje vrijeme samo puštam stvari da se dogode i sve nekako ispada bolje nego što sam ikad planirala. Naravno, obavim svoj dio posla, ali ne mislim za druge, ne kontroliram cjelokupnu situaciju i ne brinem što će biti ako... Nevjerojatno oslobađajuće. I funkcionalno.

U jednom od prethodnih postova pričala sam kako mi je jesen neizvjesna. Jučer sam saznala da mi nosi ne jednu nego sad već i drugu predivnu stvar. Prije toga treba prebroditi dugo, vrelo ljeto, ali kad se imate čemu veseliti i detaljni plan (neke stvari ipak ne umiru ;)) preživljavanja stvari više nisu tako daleke.

Broj komentara: 9:

  1. Ej, ali moras da priznas da je osecaj fantastican :)) Tek sad shvatam da sam isla ravno u nervni slom..Ovako se prepustis i opustis...
    I veliki plusic za Martini :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh i ja sam control freak,tak da te totalno kuzim,pretesko je opustit se ! Ajd ide mi donekle,sad radimkaj hocu,kolko hocu, kad i s kim hocu,aljos uvijek se ne mogu otarasiti potrebe da ljudima izlazim u susret cak i kad je na moju stetu. Kuzis kaj hocu rec?
    Tak da..svaka cast na letting go. Drago mi je kaj uspijeva bolje od ocekivanog :))) i skupa s tobomse veselim tim lijepim stvarima kaj te ocekuju najesen! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako mi je bilo drago što te vidim ovdje na svom blogu a ne kod Buncherica.
    A tako se lako pretvoriti u control freaka, puno lakše nego se opustiti. Dobro si se spasila.
    I hura za tu jesen vise

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam umjereni kontrol frik, vjerujem da bi bila i veci da imam vise obaveza koje treba obavit, pa sam lezernija cisto jer imam vise vremena. ali prosto mrzim kad mi netko upropasti daily plan jer eto njemu se ne da pa bi otkazao :rospija:

    OdgovoriIzbriši
  5. razumijem te, i ja sam takva, pristojna planerica, legalist na sve strane. ali treba riskirati i pustiti stvari da se dese, pa kako god da ispadnu. prokleti podznak djevice :) i znak ovna koji se kolje s njim cijelo vrijeme svojim temperamentom i spontanošću :)

    OdgovoriIzbriši
  6. nisam control freak, volim planirat neke stvari ali isto tako uživam i kad se plan zezne jer iskreno uvijek se zezne. i sad sam isplanirala sve za faks al već vidim da će se neš zeznut pa ću se na kraju smijat sama sebi. ne volim kad se ljudi ne drže dogovora još više ne volim kad mi neš obećaju a onda od toga ništa, to me jako naljuti.
    baš mi je drago što ti jesen donosi lijepe stvari :). nadam se da ti ništa neće pokvarit tu lijepu jesen

    OdgovoriIzbriši
  7. let go, let go,let go...i stvari se slože bolje nego si mislila da mogu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. "Nevjerojatno oslobađajuće. I funkcionalno." aha moment :)

    OdgovoriIzbriši
  9. U zadnje vrijeme i ja pokušavam "pustiti stvari" jer mi se ovaj grč o kojem pričaš počeo osvećivati u obliku raznih somatskih manifestacija. Valjda je to neki klik koji moraš imati u glavi, neka najjednostavnija istina o životu koja ti u jednom trenutku jednostavno postane potpuno jasna. Ja još nisam doživjela taj trenutak, i muči me ta suvišna pristojnost, i osjećaj obveze prema svima i svemu(koji je vjerojatno više umišljen nego stvaran). Pogotovo kad racionaliziraš stvari, i shvatiš da je to tvoja projekcija. A onda sutradan zaboraviš na to i nastaviš sa svojim nezdravim obrascem ponašanja i doživljavanja.

    OdgovoriIzbriši