utorak, 1. svibnja 2012.

big hands, I know you're the one

Super mi je što uvijek kad i pomislim bit nostalgična i imat tjedni pity party u svojoj sobi život odluči ne dopustiti mi ni sekundu toga. Pa dobijem puno jazza, novih ljudi, pive i skorih putovanja kojima se mogu veseliti.


Anti-pity-fest završio je jučer s P. & B. na Tomislavcu -


Dan je bio lijep, Union radler od crvene naranče fin, obližnji muškarci polugoli...

Žao mi je jedne stvari koja se povlači sa životom u gradu - ne mogu izaći van i jednostavno leći na travu ili terasu u svakom trenu (o čemu je upravo pisala Anleah). Ako jednu stvar stvarno volim što se mog sela tiče, to je onda onaj osjećaj kad u svakom, ali doslovno svakom trenu možeš izaći van, leći na travu u pidžami bez šminke, ponijeti svoju šalicu čaja ili kave i uživati. Jest da to uvijek iz kuće izmami djedu koji je vrlo brbljav pa uvijek u tom trenu odluči naučiti me što se radi s jabukama kad želiš raditi rakiju, pokazati svoje mutantske bundeve ili samo ćaskati. 
Tu u Zagrebu mogu otići na Tomislavac ili Zrinjevac, možda čak i Bundek, ali ništa od toga mi nije na dva koraka i nigdje ne mogu u pidžami i sa omiljenom šalicom kave. Mislim, teoretski mogu, ali nisam baš od onih koji vole privlačiti suvišne poglede (i pozive to mental institutions :D)

U zadnje vrijeme imam i tri nove ljubavi. OK, dvije ljubavi, jednu opsesiju.


Konačno čitam Hi-Fi, oduševljena sam, film je par dana na hardu i bit će pogledan čim knjigu dovršim (što bi moglo biti danas). Još tamo negdje od Sjene vjetra nisam u ruke uzela nešto tako... captivating i dovršivo u dahu. 

Iduća na listi mi je Milenium trilogija jer upravo gledam ovaj klip -


Sva izdanja na hrvatskom su posuđena, ali luckily u Bogdnau Ogrizoviću imaju dostupno par na engleskom. To mi baš i nije neka fora budući da na engleskom volim čitati samo originale (jer prijevod ubija bio on na engleski ili hrvatski), ali tko bira...

Osim toga, jako mi se sviđa nova Norah -


Nadam se samo da je službeno izašla, a ne da kao s Beach Houseom recenziram nešto što je službeno još u pripremi :D
Enivej, ne bih izdvajala niti jednu posebnu stvar jer mi je ona uvijek najbolje funkcionira kao cjelina koju si pustim kao podlogu ljetnoj lijenosti.

I posljednje, ali zapravo najbitnije! Konačno sam počela gledati Fringe i apsolutno sam preoduševljena <3


Interesantno mi je kako uvijek govorim da ne volim SF, a onda se zalijepim na sve te tematike. Isto mi se dogodilo i s hejtanjem Murakamija i... U biti svime što sam ikad mrzila :D

23 komentara:

  1. Polugoli muskarci :))
    Volim ,volim Hornbija i cekam utiske a ako je ovaj Norin album slican prethodnom preskocicu ga :))
    Odgledala prvu sezonu Finge -a i malo mi bilo dosadno pri kraju.Md nastavio da gleda i kaze da je dalje sve bolje i bolje :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vide se na slici, bilo mi neugodno slikat :D Iako ak mi frendicama nij ebilo neugodno komentirat... :D

      Javim dojmove i za Hornbyja, Nori i Fringe no kak mi se čini bit će sveopće oduševljenje :)

      Izbriši
    2. ne volim ništa polovično. trebala si otpuzati do njih, povući jednog za nogavicu hlača i reći: ako se skidaš, skini se barem do kraja, kao sav pošten svijet.

      Izbriši
    3. I slikati iz neke dobre perspektive :D

      Izbriši
  2. Vidim Tomislavac, ali ne i gole muškarce. Nešto nije u redu s mojim monitorom ili tvojom slikom? ccc :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojom slikom, taman su tamo na desno gdje je odrezano :D
      To su ti oni koji nešto bizarno vježbaju na travi, morala si ih vidjet ak si prolazila :D

      Izbriši
  3. Uh, tu u gradu se ni ne bi usudila izvaliti na travu sa svim tim psima koje ljudi šetaju a čist sumnjam da baš svaki pokupi za svojim.. bljak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bez problema liježem, al dva puta provjerim na što :D

      Izbriši
    2. ne vidiš na žalost gdje se koji veseli striček popiškio...

      Izbriši
    3. A jebemu :( O ovome sam se aktivno trudila ne misliti :(

      Izbriši
  4. Ja sam čitam Norvešku šumu, ne vidim kud vodi, pa se nadam da će se to malo razjasniti, zasad mi je knjiga bez smisla i cilja. Ali zanimljivo je :)

    Millenium trilogija je jedna od rijetkih knjiga koje sam čitala na našem u zadnje vrijeme, evo i sad Murakamija čitam na engleskom i ne mogu a da se ne pitam koliko značenja je izgubljeno u tom procesu (prof. deformacija, ali vidim da nisam sama)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neće baš :D I pogledaj obavezno film, baš je jako lijep :)

      Vidjela sam na GoodReadu da si i Shades of Gray čitala, to moraš javit kakvo je :) E a da, pogotovo mrzim kad vidim neku njihovu frazu doslovno prevedenu... Tipa da je ženska "baš za njegovu ulicu" (dobro kasnije sam skužila da su morali tak prevest jer se izravno nadovezuje za budući kontekst, al...)

      Izbriši
    2. Napisala sam i komentar negdje na tu knjigu, uglavnom, prvi dio je zanimljiv, mašta ti radi pri svakom opisu a onda ti postane dosadno svaki put čitati isti opis ponovo i ponovo. Nije mi baš maštovito bilo nakon 20 puta :D

      Izbriši
  5. joj moram cekirat novu noricu :) a citanje mucim se sa Sophie's choice, al valjda cu je dokrajcit u dogledno vrijeme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja to odgađam za neka tmurnija vremena :)

      Čekiraj, dobra je :)

      Izbriši
  6. Hi-Fi je zakon <3 <3 i onda obavezno od njega čitaj Duži put do dna, meni je Hornby jedan od najdražih pisaca :)) okej, sad ću prestat bit histeričan fan i nastaviti se normalno izražavati :)

    na ovoj naslovnici isprva uopće nisam primjetila da je to Norah, možda joj čak i ja dam šansu. A Millenium trilogiju sam baš ovaj vikend odgledala (preporučujem), i sad mi preostaje da je i pročitam, nakon što sredim svu silu knjiga Game of Thrones :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam još kad je izašla :) Al budem opet, Hi-Fi mi je super :)

      Ja uvijek prvo čitam pa gledam, tako da filmići čekaju svoje vrijeme :))

      Izbriši
  7. Hi-Fi je baš dobra knjiga. Čula sam da ima i film, mislim da John Cusack glumi a on mi je simpatičan pa mi je ono definitivno za čekirati. Murakami mi je među omiljenima već neko vrijeme, inače su mi japanski pisci ono something else. I slažem se za lost in translation stvari, jednostavno nevješt prevodioc može da potpuno upropasti knjigu. I de bona idući put slikaj, vidiš da sve žene traže dokaze :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jes, meni je Cusack hot :D Imam thing na ljude koji čudno pričaju :D

      Idući put ću ih samo za vas dodatno skinut, nauljit i slikat u svim pozama :D

      Izbriši
  8. hvala ti na preporuci za Norah, album je fantastičan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeej! Baš mi je drago! Meni se skroz sviđa, jako mi je lagan i ugodan :)

      Izbriši
  9. Ajme, podsjetila si me na Fringe! Poprilično sam toga odgledala, pa sam ušla u fazu da ne smijem trošiti dragocjeno vrijeme na serije i prestala.. S obzirom da je ta faza nestala, mislim da bi mogla nastaviti :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nik Hornby je jedan od mojih omiljenih pisaca :) uvek me oraspolozi

    OdgovoriIzbriši