četvrtak, 31. listopada 2013.

plac.

Mjesec velikih promjena! Koliko god upitna Mrsićeva pripravnička naknada jest, moram priznati da bih bez te ili slične mjere vrrrlo teško našla posao u roku u kojem jesam. Prvi razgovor i eto. Uz sve, ono je što sam htjela, širok (širi od uske mi struke) opis radnog mjesta i to baš u sektoru gdje dobro funkcioniram i gdje znam raditi.

Od mojih klinaca i (pravog) volontiranja ipak ne odustajem - ovo je prva godina da radim s malim kikačima od 4-6 i nikad nisam mislila da ću sa skoro 25 obnoviti strast prema Ledenoj babi ili Ide maca oko tebe :D Žao mi je samo što za jednog jako posebnog klinca s kojim se družim već više od pola godine ipak neću imati vremena. Bio je moj najveći izazov do sada i naučio me svemu onome što možda nikad ne bih saznala o sebi. 


Danas sam B. na kavi pričala kako sam u totalnoj easy fazi - završavam Hunger Games trilogiju i umjesto da monotoniju razbijem nečim... drugim :D ja odem do knjižnice i podignem si Divergent. Tako mi je grah valjda pao.


Nakon knjižnice otišle smo sasvim neplaniramo do borongajskog placa. Ja sam inače jako awkward na placevima i skroz se vidi da se ne snalazim baš najbolje u toj vrevi čak i kad idem po špeceraj. Jako se loše nosim s kakofonijom napasnih prodavača, rashladnih uređaja i električnih aparata koje prodaju, svima se obraćam s Vi i pretjerano se ispričavam dok mi prodavačice viču ti i smiju se mojoj očigledno neprikladnoj pristojnosti.

Sreća pa sam danas išla s B. - ženom koja se prilagodi svakoj situaciji, tika nakon par minuta, vuče torbe s dna razbacane hrpe i najbolja si je frendica sa svakom prodavačicom. U tom kaosu obje smo si kupile torbe s tim da sam na kraju, iznenađujuće, ja prošla i bolje od nje, možda jer sam prepoznala lažni J'adore koji je neki šaner uvalio našoj teti prodavačici :D


Torbu sa slike uočila sam sasvim slučajno, nakon što sam se već odlučila za drugi model i obilazila sve štandove u potrazi za najjeftinijim primjerkom. Čokoladno je smeđa i od meke lažne kože sa podebljanim dnom. Htjela sam nešto što jednostavnije i sa što manje metalnih detalja jer se na njima najprije vidi (ne)kvaliteta i brzo trošenje torbe. Potpuno neplanirano sam se uspjela cjenkati, cijenu spustila za 50kn i platila ju 130 i mogu reć da tih para vrijedi. Kvalitetom je slična Zarinim torbama, jedino ćemo vidjeti kako će se s vremenom nositi ručke i metalne kopče (a i ja sad puno tražim i očekujem :D).

Osim toga, neki dan sam se i šišala - s kose do ispod lopatica na bob malo iznad ramena. Jako sam zadovoljna, posebno ukoliko ću se moći boriti s feniranjem (mada mislim da mi pegla ne gine). Stvarno mi je nakon X godina duge plave kose trebao neki (doslovni) rez i promjena. Sad sam sva u proizvodima za održavanje forme, istražujem koji lak za kosu (!!!) da kupim i u sakoiću koji mi je prije bio ležeran sad izgledam jako ozbiljno i odgovorno :D Još da nađem neke dobre gležnjače i možda počnem dolaziti na vrijeme!

Kako vas tretira ovaj listopad? Nadam se, kao i mene, nešto bolje od ostatka godine :)

Broj komentara: 11:

  1. Lijepa mi je torba, a sto se tice sojke rugalice, ja sam te igre gladi progutala i super su mi knjige, vidjet cemo sto ce sad bit sa divergentom, mirise mi da su prilicno slicne trilogije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim te na Goodreadsu i čekam neke dojmove :) Ja imam kojih 30-ak stranica HG-a i onda se bacam na Divergent!

      Izbriši
  2. umirem od smijeha na opis mene :D nije baš tako bilo, super si se snašla i bez mene se cjenkala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, sam što je to bila početnička sreća i uspjeh :D

      Izbriši
    2. A sve što sam rekla o tebi je istinito :D

      Izbriši
  3. Ni ja se baš ne snalazim na placu, to mi je totalno awkward mjesto :D
    I ja sam se šišala jeeeej, također mi je trebala promjena, a kosa mi je već bila ko slama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da smo se slično šišnule, samo što ja imam duge šiške na stranu! I plava sam :D

      Izbriši
  4. wooohooo! you go grl! moralo je i ono šugavo razdoblje proći. jako sam ponosna i na posao, cjenkanje, a posebno na rez! <3 volim tvoja raspisana razdoblja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moralo je, nadam se da ćemo sad dobit malo predaha :) I teeenks :*

      Izbriši
  5. Ajde bas lijepo da je nekom dobro, ja bi se najrađe propucala kako mi je grozna ova jesen, da gora ne može :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je počela baš kritično, al se situacija malo poboljšava. Nadam se da nije neko zatišje pred buru :D

      Izbriši