ponedjeljak, 23. prosinca 2013.

all the feels (!): Celeste & Jesse Forever

Scena - ja, usred noći, bez ičega za raditi, a wide awake. Ogromna šalica kave oko 10-11 je kumovala tome, nećemo se lagati. Sjetim se kako sam s D. neki dan pričala o Celeste & Jesse Forever i kako joj se svidio. Pogledala ga je jer sam ju baš ja neki dan pitala je li i što misli...


Celeste & Jesse Forever je jedna od onih indie romkom drama zbog kojih s knedlom u grlu požderete 3-4 kolačića usred noći. Ili samo sjedite i s pekmezastim izrazom lica mislite kako je ovo tužno. I lijepo i istinito i tužno. I tužno. I da vam trebaju kolačići. I možda još kave.


Tehnikalije - film je snimljen 2012 i ima awesome soundtrack. Priča se vrti oko Caleste i Jesseja - para koji se razvodi nakon nekoliko godina braka jer je ona skockana i career driven, a on... nije. I dalje su BFFs, druže se, žive skupa i manje više se ponašaju kao da su u braku, ali, jel, nisu. I time izluđuju sve oko sebe.

Oko 30. minute događa se neočekivani twist gdje Jesse dolazi s pričom da je njegova one night stand Belgijanka trudna. I tu priča kreće.

Onako kako Like Crazy stvarno govori o LDR, tako ovaj film stvarno govori o... ne znam, onim pomalo šupčinskim stranama veze i životnim zajebima. #onokad Zaključiš da si bolji od partnera i možeš ti bolje i prekineš i dalje bi, ali dok ne upoznaš nekog drugog držiš si ga blizu i ne želiš baš da i on krene dalje. O kritičnoj nezrelosti oko 30-e, mokrim krpama po glavi i ozbiljnosti kad jedva da znaš što riječ znači. O tome kako je moguće imati genijalnu osobu i najboljeg prijatelja uz sebe i to a) ne prepoznati, b) jednostavno biti svjestan da si u k*, al to nije to. I tako. Ima toga.

Dobar je film, pogledajte ;)

4 komentara:

 1. otvoris li nekad mail ovaj sa strane ? :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Baš sam nekidan gledala Like Crazy i super mi je bio, a sad me i ovo privuklo :)) Ide na listu obavezno!

  OdgovoriIzbriši
 3. gledala vec prije ima i od mene preporuku :D

  OdgovoriIzbriši
 4. nisam procitala post do kraja, spoilers:) pitala sam se da li da ga gledam. ta ekipa ljudi mi se strasno svidja, ali ponekad napravi katastrofe, ali dobro da si ga preporucila, taman za praznike:)

  OdgovoriIzbriši