četvrtak, 21. veljače 2013.

besame.

Danas sam pročitala jednu interesantnu (upitno istinitu) informaciju o jednoj od najdražih i najljepših mi pjesama.


U jednom od jutub komentara netko je napisao da je Consuelo Velasquez pjesmu napisala kao petnaestogodišnjakinja 1940. svome dečku koji je dolazio u rat. Navodno se do tada nikad nije poljubila.

Neki dan fejs frendica dijeli priču svog fejs frenda.
Danas oko podneva, u čekaonici kod dermatologa 2 starija gospodina, prijatelja, i ja. Jedan pita drugog kako je Jelica, žena drugog gospodina. Ovaj odgovara: "Ma super, puno je bolje. Znaš, ona ti je bila jako tužna kad su joj odsekli cicu zbog tumora prije 2 godine, mislila je da nije više prava ženska. Sad ti ja nju onak tu i tam u prolazu plesnem po guzi, tek tolko da zna da mi je i dalje privlačna, kak da ti velim, ženstvena. Svaki put mi veli da prestanem, al odma se nasmješi. Kak ja nju volim..." Dakle najveći romantik, dedi skidam kapu i nadam se da ću biti pola takvog muškarca kakav je on.
Eto. U takvom sam raspoloženju.
On a different note -


Pojašnjenje nehrvatskim čitateljima... Trenutno ovdje vlada opća nacionalna sprdnja s Ingrid Antičević Marinović koja je u Europskom parlamentu pričala engleskim dostojnim ruskog osnovnoškolca. Luka Bulić ju je mešapao s Gangnam Styleom i to je uz rozu fotkicu moj omiljeni  produkt ove tragikomedije.

Kad smo kod toga, često na putu do Glavnog prolazim Branimirovom uz onu prodavaonicu "najboljih pečata u gradu". Dođe mi da im na vrata zakeljim poruku "A gde je pečat?"

Nisam čista ovih dana, ali hej, whatever works, right? 

Broj komentara: 6:

  1. Volem tu pjesmu, volem i Cesariu, rip...
    Deda je ucinio da mi zasuze oci :) Zelim takvog dedu kraj sebe kada budem stara <3
    Iz susjedne Bosne sam, cula sam za tu neku (trenutno) popularnu Ingrid,ali mrzilo me guglati je :D Odoh ove linkove pogledati :)
    ps, volim tvoje postove jer su kratki a slatki

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno, sad će mi pjesma biti još draža.
    E to je ono, to je ta ljubav koja se traži! Odmah mi padne Up na pamet :(
    Heh, slutim da od Ingrid ništa bolji nisu ni naši političari sa svojim pidžin inglišom.

    OdgovoriIzbriši
  3. pridruzujem se ljubiteljima pjesme <3 nisam ni ja znala za pozadinsku pricu. A Ingrid usi su mi prokrvarile, ali me zivo zanima kako bar polovica ekipe koja se sprda s njom zvuci kad pricaju engleski (sigurna sam da nisu daleko od nje)

    OdgovoriIzbriši
  4. aaaaa deda <3 jučer ja u dioni čekam u redu i ispred mene jedna gospođa, starija al se super drži i ispred nje jedan deda. i pita deda gospođu: "oprostite, jel vas mogu nešto pitati? jeste li slobodni?" a gospođa se sva zarumenila i rekla kak je dugo netko to nije pitao. bravo deda! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala na čitanju :)
    Napisala sam nešto i o našoj Ingrid, ali nedovoljno za post, možda bude išlo jednom, kad se situacija malo "kalma".. U svakom slučaju, baš lijep post tvog frenda, drago mi je da je prepričao događaj iz ambulante, prepoznao što je prava ljubav :)
    p.s. Probaj obavezno Twiningsov Lady Grey .. ja dodam malo meda i kap- dvi limuna, ali mislim da je i bez toga genijalan, plus lijepa plava boja kutijice.. kome god sam taj čaj savjetovala, tko god ga je probao, zaljubio se u njega.

    OdgovoriIzbriši