nedjelja, 22. rujna 2013.

last night.

Ljeto je (danas i službeno) gotovo, grad je prekrcan preglasnim klincima, tamni ten praktički ispran, a činjenica da je sva lova ulupana u ljeto dolazi na naplatu. I tako je sjedim doma i gledam filmove.

Da ne nabrajam sve što me ovaj mjesec oduševilo (ili nije), pisat ću vam o samo jednom filmu kojeg sam jučer pogledala na blef, a pogodio je upravo tamo gdje je trebalo. 


Last Night je relationship drama Massy Tadjedin iz 2010. Glavne uloge pripale su Kieri Knightley i Samu Wortingtonu koji glume višegodišnji par. Samov lik pali se na zgodnu kolegicu koju glumi Eva Mendez i večer nakon što Kiera skuži da se nešto događa i započne svađu, njih dvoje odlaze na službeni put (stvarni, jel). Isti dan u grad dolazi (najjebozovnijičovjekusvemiru) Guillaume Cannet koji glumi Kierinog bivšeg on and off dečka. 

Film se bavi (i ne odgovara, pušta vama da odgovorite) problemima dugoročne vjernosti, prevare unatoč ljubavi i dobrom odnosu, emocionalne prevare, kako netko može ostaviti Canneta radi Wortingtona i tako :D


Stvarno, Kiera? Stvarno?!?

Čak i kad moje teen fangirling opsesije stavimo na stranu, film je stvarno dobar. Kažem, možda je samo došao u pravo vrijeme, ali ja sam mu dala 10/10 i jedan mi je od onih filmova za koje mi je žao što sam ih pogledala (jer prvi put nešto gledaš samo jednom...).

Pogledajte, javite.

Broj komentara: 6:

  1. Imam ga već jedno godinu ipo među nepogledanim filmovima i nikako da mi dođe na red. Možda zato jer mi je Keira užasno iritantna glumica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Matea gledaj obavezno hitno :D Gledah ovo cim se moglo pribavit kod nas, Canet mi je i prije toga bio jedan od najdrazih glumaca, ovaj film je samo ponovno potvrdio to. Ne mogu se vise sjetit koliko sam ga put pogledala i uvijek ga mogu iznova (doduse cesto preskacem djelove sa evom i samom ups :D) gledat, tako da takodjer preporucam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. pogledala ga pred godinu i pol, također u 'pravo vrijeme'. rekao bi čovjek izvući ću nekakve korisne zaključke iz filma.. nažalost nisam, čovjek uči na vlastitim greškama :)
    cannet je srce, da.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti za ovu preporuku...pao je kao as na desetku :)
    Moj zaključak je da su ljudi nesposobni za monogamiju i da se želim reinkarnirat kao kraljevski pingvin <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Pogledala nakon što mi je godinu dana skupljao prašinu.. Krasan... šmrc. Ne znam je li mi drago što nemam svog Caneta ili mi je žao...
    I da, Keiru ne volim, ali mi je kao glumica odlična... Njezina 3 filma su mi u recimo Top 10....

    OdgovoriIzbriši